Deel 4: Er bestaat een grote misleider

God wil dat wij onze keuzes eerlijk en naar waarheid maken. Naast God bestaat er tegenstander, een andere macht, die de mens wil misleiden.

Misleiding gaat meestal ongemerkt, maar degene die misleidt heeft wel degelijk een doel voor ogen. We zullen gaan zien hoe die andere macht is ontstaan en met welke instrumenten hij tracht zijn doel te bereiken. God laat zien dat in onze dagen de misleiding zo diep in de kerken is binnengedrongen, dat een deel van de kerk een misleiding is geworden voor de hele wereld. Schokkend, en dat is het ook, maar herkenning van deze misleiding geeft duidelijkheid voor onze keuzes. In onze tijd wordt veel over aanbidding gesproken.

Wellicht zeg jij: ik heb niets op met aanbidding, maar let dan eens op de volgende uitspraak over aanbidding in het boek Openbaring: Openb.13:8 (NBV) “Alle mensen die op aarde leven zullen het beest aanbidden, iedereen van wie de naam niet vanaf het begin van de wereld in het boek van het leven staat, het boek van het lam dat geslacht is.”

Vraag: We worden allemaal dikwijls misleid en wellicht misleid jij ook wel eens iemand. Maar sta jij wel eens stil bij het feit dat er een macht achter de schermen bestaat die misleiding en het kwaad stimuleert?

Geplaatst in Misleiding vanaf het paradijs tot heden.